Сьогодні в Україні відзначають 210 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Щорічне відзначення дня народження Тараса Шевченка, видатного українського поета, художника, громадського діяча, завжди стає особливою подією для всіх, хто пишається спадщиною української культури та ідентичності

Рік 2024-й особливий, бо відзначаємо 210 років від Дня народження цього непересічного генія.

Поет не лише прославив красу української природи, але й відкрив у своїх віршах глибокі соціальні рани та проблеми, що турбують народ. Його «Кобзар» став символом національної самосвідомості, духовного пробудження та боротьби за свободу.

Він актуальний і сьогодні, коли Україна знову бореться за свою незалежність. Його незламність, українська ідентичність, досвід протистояння царизму, чутливість до життя звичайних людей особливо важать у наші непрості часи. Шевченкові слова продовжують звучати як заклик до дії, до об'єднання, до розвитку, до віри в майбутне:

Борітеся — поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

Тарас Шевченко був одним із тих, кому доля українського народу не була байдужою. Його слова нині надихають тисячі українців — в окопах, в укриттях та у вимушеній еміграції:

І на оновленій землі врага не буде, супостата,

а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі.

Пишаймося тим, що маємо такого славетного земляка, і черпаймо зі скарбниці його творчості любов до рідного краю, силу та енергію для добрих справ заради України, для боротьби за мир і злагоду!

Кiлькiсть переглядiв: 4